15 Şubat 2009 Pazar

TARSUSTA YENİ DİZİ ÇEKİMİ


Geçtiğimiz günlerde AFM Yapımın yönetmeni Alaaddin Durmaz Tarsus'a geldi. Aratos Dergisi sahibi gazeteci Uğur Pişmanlık eşliğinde başta Tarsus evleri ve Kırkkaşık Bedesteni olmak üzere Tarsus'un tarihi mekânları ile eski çarşı ve pazaryerlerini gezdi. Tarsus'un film çekimleri için uygun bir dokusu bulunduğunu belirten Alaaddin Durmaz, Tarsus Belediyesi'nden de destek istedi.

Edinilen bilgiye göre Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte bazı kuruluşun desteklediği ve firmaların da sponsor olduğu dizi film çekimleri önümüzdeki günlerde başlıyor.

Star TV için 13 bölümlük olacağı ifade edilen dizinin 4-5 bölümü Tarsus'ta çevrilecek. Dizide, her biri birbirinden bağımsız çeşitli hikâyeler anlatılıyor.

Yaklaşık 20 kişilik bir ekiple Tarsus'ta çalışmalarına başlayacak olan Bu bölümden bazılarında ise Tarsus'u işleyen hikâyelerin senaryolaştırılarak çekimlerinin yapılacağı belirtildi.

Tarsus'ta televizyon dizisi çekimlerinin, özellikle içinde bulunduğumuz kriz koşullarında Tarsus'un tanıtımına bir katkı olacağı dikkat çekiliyor.

Hatırlanacağı gibi bundan 4 yıl önce Kanal D'nin "Seher Vakti" dizisi Tarsus'un tanıtılmasında etkili olmuş ancak dizi yayından kaldırılmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

tarsus

tarsus
Tarsuslu ne arasa, Tarsusta ne varsa