11 Şubat 2009 Çarşamba

KALEBURCU DERESİ ISLAHI VE YÜRÜYÜŞ YOLU TÖRENLE HİZMETE AÇILDI


BAŞKAN KOCAMAZ, "TARSUS'TAKİ HUZURDAN HUZURSUZ OLANLAR HUZURSUZ OLMAYA DEVAM ETSİNLER"

Tarsus Belediyesi tarafından Gaziler ve Yeni Mahallelerini bağlayan Kaleburcu dere ıslahı ve yürüyüş yolu törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, MHP Tarsus ilçe Başkanı Hakan Özbelli, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Adalet Kara, Barbaros, Akşemsettin, Ferahim Şalvuz, Şehitler Tepesi, Kırklarsırtı, Gaziler ve Yeni Mahalle Muhtarları, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yerel sanatçıların verdiği konserin ardından açılış konuşmasını yapan Gaziler Mahallesi Muhtarı Mehmet Turna, 1994 yılından bu yana belediyenin mahallelerine büyük hizmetler gerçekleştirdiğini emeği geçenlere teşekkür etti.

Göreve geldikleri günden bu yana pislik içerisinde olan dereleri ıslah yaparak dere kenarlarına da yürüyüş yolları yaparak halkın kullanım alanlarına sunduklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Bizim görevimiz olmamasına rağmen 42 km. dere ıslahı yaptık" dedi.

Başkan Kocamaz, "Bugün yine mutlu bir olay için bir araya geldik. Sizlerle beraberiz 1994'te çok önemli bir işi Tarsuslular başardı ve bir ekibi Tarsus'un yönetimine getirdi. Biz değerli muhtarlarımız ile uyum içerisinde çalışıp, sorunları masaya yatırıp, bir bir çözdük. Tarsus bugün dimdik ayakta, Tarsus'ta yaşayanların layık olduğu bir kent haline geldi. Bilgimiz ile birikimiz ve çabamız, Allah rızası düşüncemiz ile Tarsus'u bir yerlere getirmenin gayretini güdüyoruz. 15 yıldır biz Tarsus'ta mücadele verirken, maalesef Ankara'dan hiçbir destek görmedik, niye görmedik muhalefet belediyesi olduğumuz için. Sadece 3.5 yıl MHP'nin de içinde olduğu koalisyon hükümeti döneminde Tarsus iki büyük sel felaketi yaşadı. Sadece o iki sel felaketinden dolayı Tarsus afet bölgesi kapsamına alınarak, 6.5 trilyon bir para aralıklarla Tarsus'a aktarıldı. O zaman şunu söyledim arkadaşlarımıza "madem ki afet için geldi. Tarsus'un derelerini Devlet Su İşleri yapmıyorsa, bizim yapmamız gerekir." Eğer biz bir gayret, çaba göstermezsek, Tarsus eski konumunda kalır. Ve o paranın tamamını biz hem dere ıslahlarında hemde menfezlerin oluşmasında kullandık ve Tarsus'ta toplam 42 kilometre dere ıslahı gerçekleştirdik. Tabi bizim yaptığımız, hayata geçirdiğimiz hizmetlere akılları ermeyenler bugün maalesef çıkıp, hizmetlerimiz ile yarışamayacaklarını bildikleri için fitne, fesat ve dedikodunun peşine düşüp, Allah'tan değil, fitneden, fesattan, dedikodudan medet ummaya başlamışlar. Ama biz her zaman söylüyoruz, bizim iktidardan bir desteğimiz olmazsa da halkımızın ve cenabı Allah'ın bize verdiği destek yetiyor. Bıkmadan, üşenmeden, halkımıza hizmet etmenin derdindeyiz. Göreve geldiğimizde ne demiştik, şehir merkezinde ne varsa Cetvelde de o olacak, şehir merkezinde ne varsa, Yarbay Şemsettin de, Ferahim Şalvuz'da da o olacak. Allah'a çok şükür ki; Tarsus'un her tarafı bir yola girdi" dedi.

Başkan Kocamaz, "Kaleburcu deresi, hepinizin bildiği gibi 94 öncesi perişan bir haldeydi. Yağmur yağdığıyla bu dere taşar bir çok ev sular altında kalırdı. Hatta Anıt mahallesine kadar her taraf sular altında kalırdı. Ve o dönemler buralar adete fare yuvasıydı. Allah'a çok şükür bugün o iğreti dereler, bugün insanlarımıza yürüyüş yolları haline gelmiştir. Allah bu işte emeği geçen, destek veren herkesten razı olsun. Elbette Tarsus'ta daha yapılacak çok iş var. Tarsus'ta barış ve kardeşlik ortamının devam etmesi için, Tarsus'taki huzur ve istikrar ortamının birlik, fitne ve fesatlara fırsat vermeden Tarsus'taki huzurdan rahatsız olanlarda, huzursuz olmaya devam etsinler. Ben bu derenin ıslahında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle perde betonları yaparken, vefat eden müteahhit arkadaşımıza da Cehab-ı Allah'tan rahmet diyorum. 850 metre uzunluğunda ve yaklaşık, 675 milyara mal olan bu güzergahın Tarsus'taki birliğe, dirliğe, kardeşliğe, sağlıklı yaşamaya vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yürüyüş yolu törenle hizmete açılırken, konukları yürüyüş yolunda gezinti yaptılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

tarsus

tarsus
Tarsuslu ne arasa, Tarsusta ne varsa