11 Şubat 2009 Çarşamba

TARSUS’TA METRUK BİNALAR TAHLİKE ARZ EDİYOR


Tarsus’ta hemen her mahallede bulunan terk edilmiş metruk binalar, başta mahalle sakinleri olmak üzere, bir çok kişinin tepkisini çekiyor.

Artık neredeyse her sokağında tarihi ve yıkık bina görmeye alışık olduğumuz Tarsus’ta, metruk binalar, görenleri hayrete düşürüyor. Terk edilmiş ve metruk halde bulunan ev olduğu dikkatlerden kaçmazken, söz konusu yıkık evlerin fare ve pislik yuvası olduğu ve çevresindeki ev ve işyerlerini olumsuz etkilediği vurgulanıyor. Gerek mahalle sakinlerinin, gerekse işyeri sahiplerinin, metruk durumda bulunan evlerin bir an önce yıkılması ya da yaptırılmasını istedikleri, ancak yetkililerin olumlu ya da olumsuz hiçbir yanıt alamadıkları dile getiriliyor.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulunca tescilli bina ilan edilmesi nedeniyle bir çivi dahi çakılamayan binalar adeta dokunulmazlık zırhına bürünürken,binalara belediyede birşey yapamıyor,sadece uyarı levhası asmakla yetinebiliyor.

Vatandaşlar metruk binaların, bir an önce çözüme kavuşturulaması gerektiği belirtilirken, olayla ilgli bütün haykırmamamzı rağmen duyarsız kalındığının altı çiziliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

tarsus

tarsus
Tarsuslu ne arasa, Tarsusta ne varsa