10 Şubat 2009 Salı

TARSUS’TA İÇME VE SULAMA SULARI RUTİN OLARAK ANALİZ EDİLİYOR


TARSUS’TA İÇME VE SULAMA SULARI RUTİN OLARAK ANALİZ EDİLİYOR...

Tarsus Sağlık Grup başkanlı tarafından geçen yıl 129 köy 5 beldede periyoduk kontrol amaçlı içme ve kullanma sularından 557 adet mikrobiyolojik,490 adet kimyasal su numunesi alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre alınan numunelerden 64’ü mikrobiyolojik,17 kimyasal numunenin uygun çıkmadığı belirtilirken,uygun çıkmayan yerler hakkında gerekli ıslah çalışmasının yapıldığı,ıslah olmayan yerlerdede kullanılması konusunda uyarılarda bulunulduğu bildirildi.

-ŞEBEKE SUYU TEMİZ-

Öt eyandan şehir şebeke suyunda yapılan çalışmaarda hergangi bir olumsuzluğa raslanmazken,geçen yıl şehir şebekesinde bulunan içme ve kullanma suları ile ilgili 10 noktadan günlük olarak serbest bakiye klor ölçümü yapılırken,geçen yıl 2 bin 516 bakiye klor ölmüçü yapıldığı 2 bin 515’nin pozitif birin ise negatif çıktığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada”Sağlık Grup Başkanlığımıza bağlı tüm köylerden periyodik kontrol amacıyla içme ve kullanma suları kontrol edilerek su numuneleri alınmış,analiz sonuçlarına göre uygun olmayan köylere öncelik verilerek deposu olan köylerin su depoları temizletilmiş,suların dezenfeksiyonu amacıyla köy muhtarlarına klor tabletinin yarısına kullanımıyla ilgili eğitimde verilmiştir.”denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

tarsus

tarsus
Tarsuslu ne arasa, Tarsusta ne varsa