3 Şubat 2009 Salı

Tarsus’ta Hayata Geçirilecek Proje 20 Milyon TL

Tarsus’ta Hayata Geçirilecek Proje 20 Milyon TL’lik

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, ‘Pamuklu Barajı Projesi’nin kent açısından hayati önem taşıdığını ifade etti

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, ‘Pamuklu Barajı Projesi’nin kent açısından hayati önem taşıdığını ifade ederek, projenin 20 milyon TL’lik bir ödenekle 2009 yılı içerisinde hayata geçirileceğini kaydetti.

Pamuklu Barajı Projesi’nin, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yatırım planına alındığı müjdesini veren Vali Hüseyin Aksoy, bu durumun Mersin açısından oldukça önemli bir gelişme olduğunu, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte barajdan enerji üretimi, sulama ve içme suyu gibi konularda faydalanılacağını anlattı.

Aksoy, Mersin’in ve Tarsus’un suyunu karşılayan Berdan Barajı’ndaki su seviyesiyle ilgili herhangi bir sorunun olmadığını ancak artan nüfusa bağlı olarak gelecekte bazı sıkıntılar yaşanabileceğini ve nedenle de Pamuklu Barajı’nın içme suyu anlamında kente önemli katkılar sunacağını vurguladı.

Aynı zamanda tarımsal sulamada da barajın kullanılacağını ancak bunun cazibeli sulama yöntemi olacağını belirten Aksoy, bu durumun da ekonomiye önemli bir katkı sunacağının altını çizdi.

Tarsus’ta hayata geçirilecek olan proje için yaklaşık 20 milyon TL’lik bir ödenekle oluşturulduğuna dikkat çeken Aksoy, Mersin için hayati önem taşıyan barajla ilgili çalışmaların da 2009 yılı içerisinde başlatılacağını kaydetti. Üreticilerin de suyun önemini kavradığını ve su istediğini anlatan Aksoy, İl Özel İdaresi’nin de bütçesinin belli olduğunu ve 2008 yılında bütçenin önemli bir bölümünün sulamaya ayrıldığını ve bu yıl da yatırımların devam edeceğini vurguladı.

“ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVAALANI MERSİN’DE YAPILACAK”

Çukurova Bölgesel Havaalanı ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Aksoy, havaalanının nerede yapılabileceği konusunda kesinleşmiş bir şey olmadığını, bu noktada da arayışların devam ettiğini söyledi

Hüseyin Aksoy, havaalanının yapımının mutlaka gerçekleşeceğini, bu noktada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in de beyanatları olduğunu hatırlattı. Havaalanının sadece turizm açısından değil, tarım ve tarıma dayalı sektör açısından da önemli bir gelişme olduğunu belirten Aksoy, tarım ürünlerinin uluslararası pazarda satışa sunulması noktasında havaalanının önemli bir kargo avantajı sağlayacağının altını çizd.

Havaalanı ile ilgili Tarsus’a bağlı Yenice beldesinde belirlenen alanın öne çıkmasının en önemli nedeninin de kentte istenilen niteliklere sahip bir alan olmaması olduğunu dile getiren Aksoy, Kumkuyu’daki alanın da sadece stol tipi uçakların inebileceği bir kapasiteye cevap vermediğini ve büyüme şansının da olmadığını, böylesi bir havaalanının kentin ihtiyaçlarını karşılayamayacağını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

tarsus

tarsus
Tarsuslu ne arasa, Tarsusta ne varsa