16 Ekim 2009 Cuma

Marka Şehir Olmak Zorunda

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Tarsus'un yeni rotalarından birinin ''Marka Şehir'' olduğunu ve bu konuda çok ciddi çalışmalar içinde olduklarını söyledi.

Marka Şehir Olmak Zorunda

TSO BAŞKANI KARAGÖZLÜ: ''TARSUS MARKA ŞEHİR OLMAK ZORUNDA'' KARAGÖZLÜ: ''LAFLA MARKA ÜRÜN OLUNMAZ, ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİ MAMÜL HALE GETİRECEĞİZ''

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Tarsus'un yeni rotalarından birinin ''Marka Şehir'' olduğunu ve bu konuda çok ciddi çalışmalar içinde olduklarını söyledi.

Son yıllarda peşpeşe kapanan fabrikalar nedeniyle Tarsus'un ekonomisinin yeni alternatif arayışları da beraberinde getirdiğini kaydeden Karagözlü, bir zamanlar sanayisiyle cazibe kenti olan Tarsus'un yeni rotalara yelken açması gerektiğini belirterek, yeni rotalardan birisinin de tarım kesiminde üretilen ürünlerin sanayi tesisleriyle mamül hale getirilmesi olduğunu belirtti.

Karagözlü, lafla marka olunmayacağını, yaklaşık 7 aydır sürdürdükleri markalaşma yönündeki çalışmaları doğrultusunda Tarsus çiftçisinin ürettiği çok sayıda ürününün markalaşarak yurtdışında pazar bulması için hazırlıkları sürdürdüklerini dile getirdi.

Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ile birlikte sürdürdükleri çalışmaların hedefine ulaşmasıyla çiftçinin ürününü de gerçek değeri üzerinden satılması için başta üzüm, zeytin, nar, mısır ve buğday olmak üzere pilot ürün olarak belirledikleri ürünlerin sanayide değerlendirilerek işlenmesi yönünde çalışma yaptıklarına dikkat çeken Karagözlü, şunları kaydetti:

''Tarsus çok önemli bir tarım havzasına sahip. Üreticilerin ürünlerini gerçek değeri üzerinden satmak zorundayız. Bizim en büyük handikabımız ürünlerin gerçek değerinden satılmaması ve ve istihdam yaratılmamasıdır. Hangi ürünümüzü nasıl mamül hale getirip, markalaşacağımıza karar vereceğiz. Bunun hesaplarını yapıyoruz. tarsus'ta 45 çeşit ürün yetiştiriliyor. Bu kadar çeşit ürün dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Kentimizin ekonomisini yükseltmek, kentimizde yaşayanların refah seviyesini yükseltmek zorundayız. Bunun sorumluluğunun bilincindeyiz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elbette bunları hayata geçirecek olan kesim değerli işadamlarımızdır, yatırımcılarımızdır. Bu çalışmalarımıza başta siyasilerimiz olmak üzere, sivil toplum örgütlerimiz, bürokratlarımız destek vermelidir. El ele verdiğimiz zaman Tarsus geçmişteki cazibe konumuna kavuşacaktır. Tarsus'u marka şehir yapmak istiyorsak, Tarsus'un ürünlerinin gerçek değerinden satılmasını ve üreticinin alın terinin karşılığını bulmasını istiyorsak el ele vermek zorundayız.''

1 yorum:

  1. Herkese merhaba, ben şu anda Oklahoma ABD'de Patricia Sherman. Banka taslağımı temizlemek ve yeni bir iş kurmak için 185.000,00 ABD Doları borçlanma deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum. Her şey evimi kaybettiğimde başladı ve banka politikası nedeniyle eşyalarımı aldım ve bazı faturaları ve bazı kişisel ihtiyaçları karşıladım. Bu yüzden çok çaresiz kaldım ve her şekilde fon aramaya başladım. Neyse ki, bir arkadaşım, Linda bana bir kredi şirketi firmasından bahsetti, sahtekarlıktan ilgimi çekti, ancak durumumdan ilgilendim ve arkadaşımdan bu şirket hakkında tavsiye almaktan başka seçeneğim yoktu. onlarla iletişime geçmek, çevrimiçi kredi verenlerle ilgili geçmiş tecrübelerimden gerçekten şüphelendi, o kadar az şey biliyor muydunuz? Elegantloanfirm@hotmail.com Bu şirket bana ve meslektaşım için çok yardımcı oldu ve bugün, iyi organize edilmiş iş ve sorumlulukların gurur sahibi olan bu kredi şirketi sayesinde bana geri gülümsediler. Bu nedenle, gerçekten kendi işinizi büyütmeniz veya başlatmanız gerekiyorsa veya gerçekten herhangi bir finansal sıkıntıda borç almanız gerekiyorsa, bugün işinizde bir finansal gelişme fırsatı bulmanızı öneririz. {E-posta:} Elegantloanfirm@hotmail.com ... kredi için çevrimiçi dolandırıcılık kurbanı değil. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

tarsus

tarsus
Tarsuslu ne arasa, Tarsusta ne varsa